Вторник, Август 11, 2020

Днес в Националната здравноосигурителна каса  бе подписан осмият за системата Колективен трудов договор между институцията и двата официално представени синдиката – Национален синдикат на административните служители "Подкрепа" и Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. 


През годините НЗОК поема изпълнението на все повече дейности, ангажимент досега на други институции, а числеността на персонала и заплащането запазват традиционно ниско ниво, пишат от пресцентъра на здравната каса.

Много служители - лекари, IT-специалисти и други висококвалифицирани кадри напуснаха системата поради ниското заплащане на техния труд.

"За 20-те години от съществуването на НЗОК служителите на институцията доказаха, че притежават професионална компетентност за изпълнение на специфичните задачи и функции на касата."

Затова в подписания днес Колективен трудов договор са залегнали клаузи ръководството на НЗОК и двата официално представени в системата синдиката да работят заедно за постигане на справедливо заплащане на труда на служителите, за преодоляване на текучеството на кадри, както и за привличане на млади специалисти, за да може институцията да се справи с отговорността и увеличаващата се по вид и обем дейност, както и да отговори на очакванията на здравноосигурените.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    РЗОК-Шумен · преди 1 години
    абсолютна лъжа!!! Нищо от договореното вчера не е в полза на служителите на НЗОК, а само оряза социални придобивки на 2300 работещи в системата и засили диктаторските методи на сегашното ръководство в лицето на д-р Д.Дечев и д-р Й.Пенкова!!! С две думи- НЗОК поема все повече ангажименти към обществото , без да си дава сметка как се справят служителите с това! На никого не му пука- най- малко на синдикалните лидери, които не са служители на НЗОК и нямат идея за проблемите в нея. Слушат лъжите на ръководството и подписват като селски кметове. А много скоро ще осъмнат без членска маса в НЗОК- това е лелеяната мечта на сегашното ръководство, което тогава ще се разгърне с пълна сила да назначава свои хора на високи постове и заплати, които не знаят и не желаят да работят, а отчаяните и търпеливи служители на РЗОК, които са натоварени с всякакви несвойнствени дейности ще мъкнат системата на гърба си, докато и те изокат някой ден! И тогава ще се разбере, че царя е гол, но парите на осигурените вече ще са преминали в малко на брой джобове и народа ще си мре като пилци или ще търси бялата лястовица, за да го излекува.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 1 години
    Къде точно е посочено твърдението от заглавието ви?
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up