Вторник, Декември 10, 2019

iwc

Благодарение на набраните средства, посредством кампанията на Райфайзенбанк - "Избери за да помогнеш" и тази година имаме възможност за осъществяване на безплатни скринингови изследвания за рак на гърдата в малки общини, отдалечени от големи болници. Скринингът се извършва от специалисти от университетски клиники в София и включва клиничен преглед и ехографско изследване.


Всички диагностицирани или съмнителни случаи за рак на гърдата се насочват незабавно за уточняване и лечение в съответната болница.
Условията, на които една община трябва да отговоря, за да бъде включена в кампанията са: да е малка община с население под 7000 души; да се намира в отдалечен район на страната, където липсва болнично заведение и досега да не сме провеждали профилактични прегледи в нея. Всяка община, която отговаря на посочените условия може да направи заявка за включване в графика до 14.02.2015 включително. Заявката може да бъде направена по: тел./факс – 02 / 8 430 415; Е-mail – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; по пощата на адрес: гр. София 1408, р-н Стрелбище, ул. „Нишава“ № 121; Заявката трябва да съдържа информация за общината (население, местоположение, демографски данни и други) и да бъде посочено лице за контакт.
По правило, прегледите се извършват в почивните дни, а общинските администрации осигуряват подходящо помещение, както и изготвят предварителен списък на желаещите да се прегледат. Важно е да се уточни, че не трябва да се изготвят предварително списъци с жени, които желаят да се прегледат. Това ще се извърши в един по-късен етап, когато общината получи потвърждение от наша страна, че е включена в кампанията ни.

Log in or Sign up