Четвъртък, Ноември 21, 2019

br cancerЗапочват тазгодишните прегледи по кампанията „Ракът на гърдата се лекува“. Включени са 15 общини, като прегледите са разпределени до месец октомври. От тази година преди да започне със скрининга, специалистът мамолог д-р Младен Младенов, ще изнася презентация за жените от общините, с цел запознаване с превенцията, рисковете и лечението болестта.


Първите прегледи ще се състоят на 16.04. (събота) в община Земен, област Перник. Лекцията ще се проведе в Заседателната зала на общината (2-ри етаж), с начален час 09.00 часа. Прегледите ще се проведат в поликлиниката на ул. Цар Асен № 11, като освен клиничени и ехографски преглед ще включват мамографско изследване при необходимост. Скринингът ще се проведе по реда на предварителното записване в общината. Всички жени, при които има съмнение за онкологично заболяване ще бъдат приети в София за по-нататъшно лечение.
И тази година профилактичните прегледи за рак на гърдата се осъществяват с подкрепата на Райфайзенбанк, Международен женски клуб и Ротари Инернешанъл – клуб София.

Log in or Sign up