Понеделник, Декември 16, 2019

csmpВ рамките на националната кампания за скрининг сред медицинската общност за хепатит В и хепатит С в центровете за спешна медицинска помощ в страната, в периода 9 - 14.05.2016 г., ЦЗПЗ извърши безплатни скринингови изследвания за хепатит В и хепатит С сред служителите на ЦСМП в областите Сливен и Пазарджик.

В Сливен, изследванията обхванаха служителите в цялата област, които включват, административния сектор и филиалите в областта, Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Общия брой на служителите в областта е около 200 души, като 133 от тях пожелаха да се изследват. Изследваните проби показаха 3 положителни резултата за хепатит В и 3 положителни резултата за хепатит С.
В Пазарджик изследванията също обхванаха служителите в цялата област, които включват Пазарджик, Панагюрище, Септември, Белово, Велинград, Ракитово, Батак, Пещера, Брацигово. Служителите на ЦСМП в област Пазарджик са около 200 души, като 87 от тях изявиха желание да се изследват. Изследваните проби показаха 3 положителни резултата за хепатит В и 2 положителни резултата за хепатит С.

Log in or Sign up