Четвъртък, Септември 19, 2019

Сливенското неонатологично отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ получи дарение от 10 000 лв. Дарителят е 60- годишния Пенчо Недев, който развива собствен бизнес повече от две десетилетия в Чикаго.

Пенчо Недев пристъпва прага на неонатологията за пръв път след щедрия жест. „Това е най- необходимото място според мен, защото те са най- беззащитни“, смята дарителят.
Неонатологията поема най- тежките случаи от Сливен, Нова Загора и Ямбол. В Ямбол родилното отделение беше закрито, а процентът на недоносените деца е над средния за страната.

Пенчо Недев е роден в Сливен, но живее в САЩ от 20 години. Дарител е и на българската църква в Чикаго.

„Когато направих първото дарение анонимно, тогава изпитах едно вътрешно удовлетворение и не съм спирал и това е елемент от моето щастие“, споделя Пенчо Недев.

Дарението в Сливен е първото, което българинът прави публично.

Пенчо Недев от години подпомага болници и социални заведения. Оказва се, че не е и единственият представител на семейството, който подпомага финансово здравните заведения. Стана ясно, че през април синът му дарява 4000 лв. на болницата.

Д-р Таня Праматарова, която оглавява отделението по неонатология, казва, че до момента това е най-голямото дарение, направено от гражданин.

Дарителят е категоричен, че доброто тръгва от хората, но и признава, че държавата е длъжник на българите. Въпреки това, са нужни повече дела и по-малко оплаквания. Пенчо Недев вярва, че личният пример е от огромно значение, както вярва още и в професионализма на лекарите, работещи от сърце и спасили живота на много хора.

За повече информация вижте във видеото:

  Снимка: Фрамар

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up