Сряда, Септември 23, 2020

Специалисти от Клиниката по пневмология и фтизиатрия на ВМА ще консултират безплатно пациенти с дихателна недостатъчност.
Военно медицинска болница организира кампанията с подкрепата на Института за здравно образование,
с цел пациентите с дихателна недостатъчност да получат навременна консултация за състоянието си и да бъдат обучени как да се справят с него в домашни условия, как да провеждат кислородотерапия, на какво да обърнат внимание и кога да потърсят лекарска помощ.

wma


ВМА е първото лечебно заведение, в което стартира кампанията, която ще обхване целия месец юни.

Прегледите  ще се извършват всеки делничен ден от 10.0. до 16.00 часа.

Като е необходимо предварително записване на телефон 070010126 (на цена на градски разговор) - до изчерпване на свободните часове.


Консултациите ще се правят на пациенти над 50 годишна възраст, уточняват от болницата.
На пациентите ще бъде направенаспирометрия.

Не се изисква направление от личния лекар.

„Съществуват утвърдени препоръки, които лекари и пациенти трябва да следват при борбата с дихателната недостатъчност. Доказано е, че например при ХОББ спиране на пушенето и кислородолечението води до отлични резултати, които не могат да бъдат достигнати с нито едно лекарство и гарантират удължаване на преживяемостта. Но освен препоръката на лекаря е нужна и дисциплина от страна на пациента и целта на тази кампания е да обърнем повече внимание и да отделим време за разговор с пациентите, както и да изготвим съответните препоръки към институциите в здравеопазването“, коментира д-р Васил Шишков от ВМА, който ще стартира прегледите. 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up