Четвъртък, Септември 19, 2019

III Национална среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията ще се проведе в гр. Правец в периода 4-6 юли 2019 г. в в хотел „Риу Правец“.

Тази година научната програма ще бъде още по-богата и адекватна на стремежа на организаторите да отговорят на очакванията на аудиторията, сред която ще присъстват специалисти в областта на кардиологията, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията, анестезиологията и други свързани специалности. Едновременно с научната програма ще се състои и медицинска изложба.

Доц. Красимира Христова, Председател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Работна група по неинвазивна образна диагностика в интервю за предстоящото събитие. Вижте какво сподели тя:

Доц. Христова, разкажете ни повече за предстоящата III Национална среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията.

Това е третата среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията, която винаги се справи с международно участие. Тази година форматът е малко по-различен, защото сме се амбицирали да презентираме и новата учредена Асоциацията по неинвазивна образна диагностика, и това събитие да се превърне в Националната среща на тази Асоциация.

Лектори от кои държави се очакват да присъстват на събитието?

Винаги имаме лектори, които са от известни центрове, работещи в областта на неинвазивната диагностика – Италия, Великобритания, Франция, Полша, източноевропейските страни. Очакваме да присъства и бившият президент на Европейското дружество по кардиология – проф. Jeroen Bax.

Кои теми ще бъдат засегнати по време на срещата?

Ние обхващаме абсолютно всичко – във всяка тема, която е в областта на кардиологията, се разглеждат всички различни модалности – ехокардиография, ядрено-магнитен резонанс, компютърна томография, нуклеарната медицина.

Това са неинвазивните методики и ще бъдат презентирани най-новите неща, които се очаква да бъдат представени включително и по време на Американския конгрес по ехокардиография, тъй като нашето събитие е само 10 дни след него.

Много от лекторите, които са поканени, ще бъдат и презентатори там, така че ще имаме възможност да чуем част от новостите, които се развиват с много голяма динамика в областта на кардиологията и най-вече в неинвазивната диагностика. Новите иновативни методики за анализ в ехокардиографията, fusion – изобразяването, което вече навлиза много широко и в практиката, а не само в научната сфера.

Източник: medicalnews

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up