Петък, Август 23, 2019

От Министерство на здравеопазването съобщават, че в изпълнение на проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ” бяха разпределени нови 10 линейки.

Същите постъпиха в центровете за спешна медицинска помощ в Бургас – 2 броя,
В. Търново – 2 броя,
Кърджали, Хасково, Ст. Загора, Кюстендил, Видин и Габрово – по 1 брой линейки.

Другите 22 вече са разпределени в спешните центрове в София, Пловдив, Варна, Плевен, Силистра и Хасково.

Така новите линейки в системата на спешната помощ станаха 32 на брой.

До края на юни 2019 г. ще бъдат предоставени и приети още 10 броя линейки.

До края на 2019 г. общият брой на доставените нови линейки по договор трябва да достигне 90, съобщават още от МЗ

В 20 от новите линейки има инсталирани устройства и паник бутони, в другите 12 са предприети действия за монтаж, който ще приключи до края на м. юни тази година.

В ЦСМП Варна са доставени три нови линейки, като всяка от тях има монтирани GPS устройства и паник бутони.  Предстои новите линейки да бъдат оборудвани и с навигационна система. както и обучение на персонала за работа с новите устройства в линейките, поясняват от здравното министерство.

Допълнително, всяка от новите линейки разполага с необходимото за целта ново оборудване, което включва кислородна инсталация; дефибрилатор с ЕКГ; инфузионна помпа; респиратор/апарат за механична вентилация; аспиратор – стационарен и мобилен и др.

Към момента системата за спешна медицинска помощ разполага с 693 линейки, закупени основно след 2007 г.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up