Петък, Август 23, 2019

Намалява броят на повикванията в Спешна помощ в област Смолян, въпреки горещините през последните дни, каза за радио Фокус д-р Велин Денев, директор на Център за спешна медицинска помощ- Смолян. По думите му причината е , че хората се съобразяват с предупрежденията за високи температури и остават вкъщи.

jega

"Останалите повиквания на спешния телефон са в рамките на характерните за сезона, но няма завишения на повикванията по определени диагнози, населени места или определено време на денонощието, всичко е в обичайния порядък", посочи д-р Денев.

Той припомня, че в дните с високи температури през лятото, най-уязвими са възрасните хора с придружаващи заболявания на сърдечно - съдовата система и нервната система. Тя трябва да съблюдават домашен режим и да се оводняват адекватно.

"При тях трябва да има 1,5 литра допълнителен прием на течности."


5-6 ухапвания от змии са регистрирани в областта от началото на годината. Д-р Денев поясни , че това е нормално, тъй като за година регистрират около 10 такива случая. Д-р Денев уточни, че във всички филиали за спешна помощ за област Смолян има противозмииски серуми, противошокови лекарства и средсва за интервенозни вливания, както и готовността на медиците да реагират при ухапване от змии.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up