Неделя, Май 24, 2020

"Коментирахме какво ще првим с онкологията, как да направим така, че бургаските пациенти да не ходят в другите градове, така че това, което се прави в Турция, в София, Пловдив, Варна, да го има и тук, но да го направим с една идея по-добре.

onko
"Според фирмите, това, което ще се монтира тук, няма да има аналог на технологията в страната. Бургаските пациенти месеци наред чакат ред да отидат да им се направи кчествена диагностика. Това нещо ще се прекрати. Всички бургаски пациенти а и тези от Ямбол, ще се преглеждат тук, специалистите в Бургас ще правят качествен нализ. Не само диагностиката ще се подобри, но и самото третиране на раковите клетки да стане прецизно, така че да не се уврежда меката тъкан. "

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на първата копка на новата сграда на Комплексен онкологичен център (КОЦ), която се състоя днес.


"Това, което сега започваме, е начало на по-мощна крачка. Трябва да свикнем с възможността да се увеличават средствата за здравеопазването. Затова сравнихме колко процента се инвестира в здравеопазване в България и в САЩ. Трябва да увеличм средставата за нови болници, технологии, квалификация на специалисти, за да може да намалим болките, тревогата, стреса на бургаските пациенти. Ние трябва обърнем песимистичната крива. Това не става с добри пожелания, а с тичане, носене на папки, чертежи и други. Ще продължим напред. Трябва да се направи новата сграда, където да е най-съременната хирургия. Бургас трябва да отделя все повече средства, ако искаме да сме модерен град с модерно здравеопазване.“, добави кметът.onko 2


Срокът за изпълнение на проекта е 2 години, като той е на стойност 9 млн. лева. Онкоболните в регона са над 30 хиляди души.


Сградата ще бъде двуетажна, локализирана до Диагностично консултативния център на КОЦ-Бургас. В нея ще бъде разположено отделението за нуклеарна медицина, за което по проекта ще бъдат закупени и SPECT-CT и PET-CT.

Източник: BurgasInfo


 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up