Понеделник, Август 19, 2019

"Коментирахме какво ще првим с онкологията, как да направим така, че бургаските пациенти да не ходят в другите градове, така че това, което се прави в Турция, в София, Пловдив, Варна, да го има и тук, но да го направим с една идея по-добре.

onko
"Според фирмите, това, което ще се монтира тук, няма да има аналог на технологията в страната. Бургаските пациенти месеци наред чакат ред да отидат да им се направи кчествена диагностика. Това нещо ще се прекрати. Всички бургаски пациенти а и тези от Ямбол, ще се преглеждат тук, специалистите в Бургас ще правят качествен нализ. Не само диагностиката ще се подобри, но и самото третиране на раковите клетки да стане прецизно, така че да не се уврежда меката тъкан. "

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на първата копка на новата сграда на Комплексен онкологичен център (КОЦ), която се състоя днес.


"Това, което сега започваме, е начало на по-мощна крачка. Трябва да свикнем с възможността да се увеличават средствата за здравеопазването. Затова сравнихме колко процента се инвестира в здравеопазване в България и в САЩ. Трябва да увеличм средставата за нови болници, технологии, квалификация на специалисти, за да може да намалим болките, тревогата, стреса на бургаските пациенти. Ние трябва обърнем песимистичната крива. Това не става с добри пожелания, а с тичане, носене на папки, чертежи и други. Ще продължим напред. Трябва да се направи новата сграда, където да е най-съременната хирургия. Бургас трябва да отделя все повече средства, ако искаме да сме модерен град с модерно здравеопазване.“, добави кметът.onko 2


Срокът за изпълнение на проекта е 2 години, като той е на стойност 9 млн. лева. Онкоболните в регона са над 30 хиляди души.


Сградата ще бъде двуетажна, локализирана до Диагностично консултативния център на КОЦ-Бургас. В нея ще бъде разположено отделението за нуклеарна медицина, за което по проекта ще бъдат закупени и SPECT-CT и PET-CT.

Източник: BurgasInfo


 


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up