Понеделник, Август 19, 2019

Парламентът се заема сериозно с повишения брой издадени болнични, предупреди Бойко Борисов.
Разочерован от вероятната измама в здравеопазването, премиерът заяви, че държавата ще погне лекарите, за да възвърне справедливостта,
защото, нали разбирате, че не може някой прсто така "да си пълни джобчетата".

В предаването „Тази сутрин“ на БиТиВи бяха поканени за коментар д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и  Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Д-р Николай Брънзалов на въпроса как така се разболяват хората толкова много преди празници, отговори, че категорично достъпа до лекар в България е най-добрия в цяла Европа. За оценката на здравословното състояние има субективен фактор, а грешките се допускат както от лекарите , така и от пациентите. "А след като толкова много се е вдигнала заболяваемостта и толкова много болнични са изкарани, колко са оспорени от Бизнеса, а тези, които са оспорени, колко са доказани, че са фалшиви?"

 Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България, каза, че много трудно се доказва този документ с невярно съдържание, тъй като поставянето на диагнозата от лекар и издаването на болничен лист е една субективна експертиза.

"За Бизнеса е проблемът е много сериозен и алармираме отдавна, че системата не работи правилно. Около 170 млн са средствата, които плаща Бизнеса за първите 3 дни болнични, а около 550 милиона годишно са средствата, които плаща НОИ за след третия ден болничен."

Вижте целият репортаж на BTV:Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up