Четвъртък, Септември 19, 2019

Близо 100 работещи в здравното заведение излязоха на протест вчера пред болнница „Св. Пантелеймон“. Лекари, медицински сестри и санитари заплашват с масово напускане, ако не получат адекватно за труда им заплащане.

"Заплатите на сестрите трябва да бъдат 1,7 десети, или 952 лева, на лекарите 2,2- или 1150 лева. Даваме срок до края на месеца, да бъде изпълнено това. Ако не стане на 31 юли, или на 1 август, 80 % от персонала на болницата ще подаде в един и същи ден предизвестие за напускане", заяви д-р Петър Папашимов, който е председател на БЛС- Ямбол.

Именно заради ниски заплати, болницата в последните години страда от липса на медици и професионалисти по здравни грижи. През последните 8 години са напуснали над 30 водещи специалисти. В момента, около 50% от водещите специалисти са или пенсионери, или на предпенсионна възраст.

Само за месец, повече от половината персонал на "Хирургично отделение" е напуснал. Заради ниски заплати е сериозен и недостигът на санитари и помощен персонал в ямболската болница.

„Под заплаха, че ще бъдат уволнени, те са принудени да работят на 7-часов работен ден, като заплатата им е 490 лева“, коментира още д-р Папашимов.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: bgonair

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up