Четвъртък, Август 06, 2020

Община Кюстендил изпълнява няколко проекта за социална инфраструктура. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил. Предстои разширяване на дейността на съществуващия Дневен център за деца с увреждания с включване на дейности за ЦСРИ. Планирано е разкриване на наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години, както и изграждане на ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст. По друг проект, също насочен към деца и младежи в риск, се изгражда Център за работа с деца на улицата.

obshtkiust2„Дългосрочна грижа и достоен живот за хората с увреждания в Община Кюстендил“ е проект, насочен към възрастните хора с увреждания.
В рамките на този проект ще се изгражда Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства, както и три центъра за грижа за лица с умствена изостаналост на територията на Община Кюстендил.

„Сред предстоящите проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” е проектът за обновяване на Общинския театър в Кюстендил. Проектът е в процес на подготовка, като планираните дейности са основен ремонт на театъра и изграждане и възстановяване на зона за отдих – площада пред театъра и парковото пространства около него”, каза Велинова.

Източник: Агенция Фокус

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up