Понеделник, Юли 06, 2020
Двойно са се увеличили респираторните заболявания в София

Двойно увеличение на случаите на остри респираторни заболявания има в София през последните седмици на октомври, в сравнение с месец септември. Това показват данните за заболеваемостта на Столичната Регионална здравна инспекция. За седмица регистрираните болни са вече над 360, при 150 до 170 за седмица през последния летен месец.


Риновирусите и т.нар. парагрипни вируси засягат по-често хората в активна възраст, коментира пред Радио София д-р Магдалена Баймакова от Катедрата по инфекциозни болести на ВМА. По думите й, при усложнения болните не трябва да прибягват към самолечение.
Винаги преди грипната епидемия, (има) една така подготовка от други вируси, които засягат основно горния респираторен тракт“, каза тя. - Хремата да се лекува, да не се оставя така, за да не стават усложнения от страна на ушите, една ангина също да се лекува. Ако не се чувстваме добре, с по-висока температура ден-два да си останем вкъщи, и в момента, в който сме по-стабилизирани, да си направим профилактика с противогрипната ваксина, особено, ако сме в рискова група“, посъветва д-р Магдалена Баймакова.
Източник: БНР.

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up