Сряда, Ноември 25, 2020
Безплатни профилактични прегледи за рак на простатата в Пловдив

 

Отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“в Пловдив ще проведе безплатни профилактични прегледи за рак на простатата. Консултациите ще се извършват от 18 до 30 ноември 2019 г.
За тях няма да се изискват направления от личните лекари, но пациентите трябва да си запишат предварително час за преглед между 14 и 19 ноември 2019 г. на тел: 0878/112-088.


Тревожна е тенденцията злокачествените заболявания да продължават непрекъснато да нарастват, а заедно с тях и броят на късно диагностицираните. За да се открие навреме коварното заболяване, е необходимо пациентите редовно да превеждат профилактични прегледи.
Затова екипът на отделението всяка година подкрепя международното движение „Movember“, което цели да привлече вниманието към сериозните проблеми на мъжкото здраве и особено рака на простатата. През ноември лекарите редовно организират кампании за безплатни прегледи, които се осъществяват с помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите.
“’Спазвайки традицията, и тази година решихме да насочим погледа на мъжете към тяхното здраве, тъй като около 40% от случаите в нашето отделение са свързани с болести на простатата”, посочи д-р Артур Сарачев.

Статистиката показва, че ракът на простатата засяга 25% от силния пол, като всяка година броят им нараства и за съжаление пациенти на уролозите вече са доста млади мъже.
Данните сочат също, че най-висока е заболеваемостта в области София, Пловдив и Варна - 45 на 100 000, а смъртността е най-висока в области Хасково, Враца, София и Перник -16 на 100 000.

 

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up