Сряда, Октомври 21, 2020
Китай потвърди четвърти случай на Чума

Четвърти човек в Северен Китай е диагностициран с чумата този месец, потвърдиха служители, след като местната власт проведе кампания за ликвидиране на бълхи и плъхове.
Държавни служители от Уланкаб в централна вътрешна Монголия са обявили в сряда, че един пациент, който е бил диагностициран с бубонна чума, в момента се лекува изолирано и е в стабилно състояние. На 16 ноември друг човек е бил диагностициран с бубонна чума в Монголия на повече от 400 километра от първия.


В средата на ноември двама пациенти от Вътрешна Монголия бяха преместени в Пекин за лечение на силно заразния пневмоничен щам на чумата. Пневмоничният щам може да се окаже фатален за 24 до 72 часа и е "най-вирулентната форма" на заболяването според Световната здравна организация, докато бубонната форма е по-малко опасна.
Правителството на Уланкаб заяви по-рано, че миналата седмица е обработило почти 200 декара земя като част от „кампания за унищожаване на плъхове и бълхи“.
Служители от Уланкаб не разкриват спецификата на това как последният пациент е хванал чумата, но заявяват, че пациентът е бил "активен" в засегнато от чума място преди да се разболее.

Магдалена Василева
Източник: medicalexpress

 

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up