Неделя, Юли 12, 2020

DjupanovПротестите, които набират скорост в цялата страна изненадаха неприятно МЗ. Паниката е очевидна. Кризисният пиар е очевиден - хвърчат на думи едни милиони, сякаш справедливото недоволство на лекарите е за ПАРИ! Тези, които се хвърлят като матросовци да защитават Москов оставям без коментар. Не подменяйте темата. Истината е, че това което сътвори М-р Москов за тези 17 месеца не струва - то е опасно за здравето и живота на българските пациенти.

Хубавото на всички алабализми, които бяха заявени като безалтернативна реформа, засега не се случиха. Милионите, които Москов открадна от българските лекари за реално положен труд с така наречените лимити е по-малката беда. Истинската неприятност е, че държавника -министър иска да конфронтира една част от съсловието срещу друга. Позволява си да лепи етикети да шантажира и да обяснява, че лекарите не знаят какво искат. Ненависта му към частните болници буди недоумение. Това е извратено! Истината г-н министър е че в България има лекари, които четат и знаят и не са отстъпили от демократичните ценности, в които вярват, не се страхуват не ругаят никого, а от аргументите им само може да се учите. Не е имало друг министър държал се по подобен начин със съсловието. Впрочем имало е. Та въпросът ми е: М-р Москов, като се погледнете в огледалото не виждате ли Ангел Тодоров?

PS "д-р" Ангел Тодоров министър на народното здраве 1971-1977 отнел правата на българските лекари на частна практика през 1972 г. Д-р Иван Джупанов.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up