Сряда, Юли 15, 2020

11.03.2016 година. Петър Москов пред Нова телевизия: Нека да кажем, няма идея за пръстови отпечатъци, има идея за идентификатор, който е между Вас transperancy2като здравно осигурен и Вашата здравноосигурителна каса. Вашата здравноосигурителна каса изисква Вие с физическото си присъствие да й потвърдите, че искате, че изразявате желание тя да направи здравноосигурително плащане от Ваше име на Вашия лекар.


6.10.2016. Петър Москов: Идентификацията през пръстов отпечатък гарантира нашето присъствие там, където се случва здравно осигурително събитие на наше име - в болницата, в аптеката, навсякъде другаде, изтъкна здравният министър.
Е добре, след като сме потвърдили здравноосигурителното плащане, защо касата ще откаже, с мотива, че е надхвърлен бюджета?
Нали е извършено лечение на здравноосигурено лице, за което касата вече е сигурна, че е било в болницата и същото лице, по думите на д-р Москов, е „изразило желание НЗОК да направи здравноосигурително плащане от негово име име на лекаря”?
Помните ли защо бяха въведени лимитите? Те бяха въведени, за да „не се източва касата” с пациенти, които се отчитат само по документи без да са в болницата.
Е, след въвеждането на пръстови отпечатъци няма, начин да има такива фалшиви пациенти, следователно необходимостта от лимити е напълно отпаднала.
Щом този метод за регистрация на пациента дава 100%-ова сигурност в достоверността на хоспитализацията, няма никакви основания приемът да се ограничава изкуствено чрез лимити.
Ето защо, ние от Центъра за защита правата в здравеопазването предлагаме, след въвеждането на пръстовата идентификация при прием в болница, да бъдат отменени лимитите за болнично лечение. Обръщаме се към всички народни представители да премахнат текстовет за лимитите в Закона за бюджет на НЗОК за 2017 година!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up