Събота, Юли 11, 2020

Според медицинските стандарти болничните отделения се делят на три „нива на компетентност”. Според дефиницията на закона „отделението е звено, в което questсе извършва лечебно-диагностична дейност”.
Думата „компетентност” е съществително, произлизащо от прилагателното „компетентен”. Според тълковния речник „компетентен” означава: „Който е добре подготвен; вещ в дадена област.” Синоними на думата „компетентен” са „сведущ, вещ, опитен, способен, знаещ, умел, осведомен, запознат, авторитетен, подготвен, квалифициран, с необходимия ценз, годен, кадърен, достоен.”


Е как може отделението да е компетентно или некомпетентно? Как е възможно да се каже, че едно отделение да е по-компетентно от друго отделение? Какво означава едно отделение да е вещо, способно, знаещо или умело в своята област?
Нищо не означава. Това е формена глупост, увековечена в нормативен акт, nonsense. Тази глупост, повторена хиляди пъти, вече има свой живот. Този живот е лишен от смисленост, но не и от умисъл, а има и последици.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up