Понеделник, Юли 13, 2020

nenkov miroslavБлизо милион и половина лева са похарчили от МЗ за оборудване на 25 линейки.
При обявяването на обществената поръчка, първоначалното задание е коригирано, като към изискванията е добавена думата телемедицина. Изненадващо се оказало, че само един участник в търга отговоря на новите изисквания
Поставянето на думата „телемедицина“ в спецификацията на поръчката автоматично я оскъпило четири пъти в сравнение със стандартното оборудване и така вместо да се смени цялото медицинско оборудване на 100 автомобила са оборудвани едва 25.

Проверка показа, че въпреки парите, които са похарчени заради функцията "предаване на данни" и "диагностициране от разстояние", системата за телемедицина не се използва, защото няма на кого да предава данните.
Директори на ЦСМП казали пред журналистката, че са били инструктирани устно от МЗ да включат в поръчката телемедицина. Заместник министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков пък каза пред камерата, че няма отговор на въпроса защо е купувана такава апаратура. Поръчката е обявена в периода на смяната на служебното Правителство с министър Николай Петров и заместник Мирослав Ненков и Правителството с министър Петър Москов.
Съмнения за нагласена обществена поръчка за купуване на медицинска техника за линейките на спешна помощ възникнаха след репортажа на Генка Шекерова по Нова телевизия. Гледайте целия репортаж в предаването Разследване в неделя.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up