Неделя, Август 09, 2020

N.PetrovАбсолютен приоритет в работата на правителството е проектът за реализиране на спешната помощ - да се подобри материална база, тяхното оборудване, върви паралелно и още един проект за квалификация и обучение, заяви в интервю по предаването Панорама на БНТ , министърът на здравеопазването проф. Николай Петров
По повод последните скандални случаи на върнати от столични болници спешни пациенти министърът каза, че очаква резултати от проверките най-късно във вторник. Той отправи апел към пациентите: "Не бива да изпадате в крайности, не бива да сатанизиратее едно съсловие, имайте предвид, че лекарите, медицинските сестри, обслужващият персонал работят в доста трудна среда."

„Не бих казал, че системата на здравеопазване е безупречна, че няма слабости и в това намирам смисъла на моята мисия като министър. Българският лекар е добре образован човек, ерудиран, възпитан и по тази причина търпящ постоянно хули откъде ли не, добави Николай Петров. Той се обърна и към лекарите с препоръка да бъдат по-смирени. "Смисълът от нашето съществуване и нашата работа са пациентите. Не бива да преиграваме, трябва да бъдем смирени, нуждата да ни има нас са нашите пациенти".
Министърът посочи със задоволство, че процесът на емиграция на лекарите върви към затихване. През 2015 г. по данни на Министерство на здравеопазването в чужбина са заминали 365, за 2016 - 258, т.е. за една година са със 100 по-малко. 50% от завършващите студенти у нас се записват за специализация в България. Цялото интервю можете да видите във видеото.

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up