Понеделник, Септември 28, 2020

ГърцияЛекарите в държавните болници в Гърция обявиха 24-часова стачка. Протестна демонстрация ще се проведе пред парламента, а стачкуващите медици ще излязат пред всички болници, съобщават от БНР. Обслужват се само спешни случаи. Стачкуващите днес лекари коментират, че се задърбочава кризата в здравеопазването. След споразумание с кредиторите, правителството внесе в парламента за гласуване пълна промяна както в заплащането на лекарите, така и в задължителните часове на труд.
От лекарския синдикат обвиняват, че вместо да се попълнят местата за медици в държавните болници, се увеличават часовете за работа. Седмична продължителност, която често достига 60 часа, поставя на риск качеството на обслужване на пациентите, предупреждават медиците. Те искат да се запази задължителната 24-часова почивка след нощно дежурство.

От лекарския съюз съобщават, че ако законът бъде приет днес, ще го атакуват по съдебен път и вярват, че исканията им ще бъдат постигнати. На много от държавните болници бяха поставени плакати "Повече средства за здравеопазването".

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up