Сряда, Февруари 19, 2020

кампанияКампания под мотото "Оздравей с книга“ стартира в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, с която набират книги и развлекателни игри. Само за няколко часа в болницата са пристигнали няколко кашона с книги, информират от БНТ.
„Целта е да се направи импровизирана библиотека. Даренията са от частни лица. Анонсирахме я в началото на седмицата и събрахме книгите само за няколко часа. Целта е пациентите да могат макар и за кратко да се отделят от здравната обстановка, помещението да бъде обзаведено с леки мебели и да се създаде кът за игра, където да могат да играят различни настолни игри - шах, табла, пъзели“, обяснява идеята главната медицинска сестра в болницата Биляна Огнянова.

Както вече информирахме, от 5 декември в УСБАЛ по онкология започва и друга инициатива за група за психо-емоционална подкрепа на пациенти и техните близки. Групите ще се водят от професионални психолози, ще се провеждат на територията на болницата и ще бъдат абсолютни безплатни.
Повече подробности вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up