Понеделник, Юли 13, 2020

ХристовПламен Христов, депутат от ПГ на партия „ВОЛЯ“ коментира схемите за източване на НЗОК пред Телевизия BiT. Той отбеляза още, че тяхната партия ще настоява за премахване на монопола на Здравната каса.
„Сигналът е внесен съвсем скоро, не мисля, че е нещо ново, г-н Марешки продава 25 години евтини лекарства, моделът, който прилага в бензиностанциите е същият – той беше даден на КЗК заради обвинения в дъмпинг при лекарствата, доказа се, че няма такъв дъмпинг. Гледаме един и същи филм“, обясни Христов.

„Още май месец предложихме парламентът да работи приоритетно по проблемите в здравеопазването, да се разработи един екшън-план, в който да бъдат заложени конкретни мерки. Тогава може би сметнаха, че не е важно. Толкова месеци по-късно виждаме, че проблемите стават все по-сериозни – криминален реекспорт на лекарства. Ние отново казваме, време е за този екшън-план, който да извади системата от дъното“, подчерта депутатът.
„Българските контролни органи в зравеопазването тръбят, че нямат инструмент да се борят. Директорката на Изпълнителната агенция по лекарствата обясняваше как била само пощенска кутия и нямала никакво влияние да се противопостави на незаконния реекспорт“, посочи Пламен Христов и добави, че ИАЛ може да наложи мониторинг на дистрибуторите, за да ограничи порочните практики, но не се прави заради корумпирани служители.
Вижте целия разговор във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up