Петък, Април 03, 2020

децаОт пресцентъра на Общински съвет – Варна съобщиха, че от 1 януари 2018 г. родителите на деца с увреждания в морския град няма да плащат такси в детските ясли и градини. Решението е взето на заседание на Правната комисия, на което бяха одобрени промените в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и услуги, в частта за таксите за яслите и градините, съобщават от Агенция Фокус. Процентът на инвалидност на децата ще е без значение, необходимо е единствено експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК.
В момента от такса са освободени родителите на деца с над 70% инвалидност. По молба на Свилена Христова, председател на фондация „Живот със синдрома на Даун“, първоначално беше решено процентът да бъде намален на 50%, като тази промяна щеше да засегне около 167 деца.

„Извършихме допълнителен анализ и се установи, че към момента децата с инвалидност под 50%, посещаващи детски заведения във Варна, са 15-ина. Затова предлагаме всички деца с различна степен на увреждане да бъдат освободени от такса“, каза председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, по чиято инициатива се правят допълнителните корекции.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up