Събота, Май 30, 2020

grozev vВ писмо на министър Горанов до НЗОК, МЗ и БЛС се забранява да се подписва НРД за 2018 година до второ нареждане, „докато не се изясни финансовото ѝ състояние”. Реакцията на БЛС бе светкавична. Само след час, Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев изпрати писмо до Управителя на НЗОК проф. Плочев, с което иска „в спешен порядък, до края на деня, да бъде информиран за финансовото състояние на НЗОК”.

По нататък в в писмото на д-р Грозев се казва, че предприетите от проф. Плочев действия могат да „осуетят преговорите за нов НРД, да предизвикат криза в българското здравеопазване, да подтикнат към широки протестни действия и да лишат гражданите от Кнституционното им право на безплатен достъп до медицинска помощ”. С действията си Плочев „препятствал изпълнението на държавната политика в сектора и задълженията на изпълнителната власт.” Край на цитата.
Вчера д-р Грозев беше на противоположно мнение по отношение на НРД. Той каза, че над 90% от предложенията на БЛС, включително и тези, направени в последния момент, са приети от НЗОК и условията в новия НРД 2018 са "значително по-добре" от тези за 2017 г. и "показват конструктивизъм”.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up