Петък, Август 14, 2020

ББПремиерът Бойко Борисов призова лекарите да бъдат партньори в контрола на парите, които се дават за здравеопазване. Той подчерта, че при увеличаващите се средства, при наличието на модерна апаратура и добри специалисти у нас, нарастват и средствата за лечение в чужбина, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
"Искам да направим така, че да сме един отбор в борбата с кражбите в здравеопазването. Не може 407 милиона лева повече тази година да влизат в здравеопазването и още февруари месец да излезе, че с 270 сме назад”, заяви Борисов на срещата в Министерския съвет.

„Не може в чуждите здравни каси да имаме да плащаме 275 милиона”, каза той и допълни, че инвестициите в апаратура в България са за милиарди, а страната ни е сред първите три държави по модерна апаратура в Европа.
„С най-добрата апаратура, с милиарди за здравеопазване, с най-добрите и скъпи лекарства, с най-добрите специалисти във всяка една сфера, ние стотици милиони даваме на чуждите здравни каси”, подчерта министър-председателят.
Вижте повече подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up