Събота, Май 30, 2020

protest LovechТрета поредна неделя медици от МБАЛ “Проф. П. Стоянов” в Ловеч и жители на града ще блокират от 17 до 18 ч. движението по главния път София - Варна в района на пътен възел Абланица. Причината е продължаващото тежко финансово състояние на областната болница и неясното ѝ бъдеще, припомнят от БНР. След като и тази седмица не получиха заплати, ловешките медици продължават да настояват държавата да предприеме спешни мерки за излизане на болницата от тежкото ѝ финансово състояние.

"Възмутени сме от наглото поведение на министър Ананиев да задава един и същи въпрос – "Къде сме били досега?“. Ние сме си били на работните места. Трябва да отговори на нашия въпрос – "Къде беше държавата?“. Във всеки борд е имало представител от министерството. Те си назначаваха директорите, а накрая ние излязохме виновни. Искаме документ, подписан, за вдигане на запорите", заявяват медиците.
"Ще протестираме, докато видим реални действия, не само някакви планове на хартия", казаха протестиращи.
По-рано тази седмица премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър да намери начин незабавно да изплати закъснелите заплати на работещите в болниците в Ловеч и Враца.
Прокуристът на болницата в Ловеч д-р Ченко Чалъков коментира в петък за "Хоризонт", че заплатите ще бъдат изплатени чак в края на месеца.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up