Събота, Май 30, 2020

kehajovД-р Георги Тодоров, който е заместник председател на Контроната комисия на БЛС изпрати отворено писмо, в което възразява остро срещу назначението на бивш Председател на съюза на административна длъжност в организацията. В писмото се казва следното:
"Нa 22.06.2018г. по време на УС на БЛС, е предложено създаването на международен отдел на БЛС. Членовете на УС на БЛС, са гласували за това предложение и международният отдел на БЛС е факт. БЛС има международна дейност и е член на международни организации и такъв отдел е повече от логичен. Аз и д-р Сопотенски следваше да присъстваме на този УС на БЛС и присъствахме, но закъсняхме защото началото му бе променено само ден по-рано, от 14 на 13 часа.
В този промеждутък от време обаче, от началото на УС до нашето идване, незнайно защо и как след създаването на международния отдел на БЛС, се е взело решение координатор на тази структура да бъде д-р Андрей Кехайов.
Считам, че международният отдел на БЛС не може да се координира от лекар, който е оповестен като сътрудник на репресивният апарат на комунистическият режим от комисията по досиетата, нито от организация като някакъв югоизточен медицински форум регистриран по ЗЮЛНЦ и представляван от същото лице.

Считам, че избора на координатор на международния отдел на БЛС е важен и представлява лицето на БЛС пред Европа и света. Избора според мен е направен прибързано, координатора не разполага с необходимия капацитет за международна дейност на БЛС, не е ясна езиковата му подготовка, но най – важното е, че е бил сътрудник на Държавна сигурност! Това компрометира всичко, формално влиза в колизия с Устава на БЛС и ще доведе до дискредитация на БЛС пред партньорите ни в Европа и Света.
Настоявам да се преразгледа това решение и сезирам за уставосъобразност КК на БЛС за избора на това лице за координатор на Международната дейност на БЛС."
По-късно д-р Тодоров публикува във Фейсбук профила си следният текст:
todorov„Днес, председателят на УС на БЛС д-р Маджаров, определи 1600 лева заплата на ченгето Агент Жеко - Кехайов за координатор на международния отдел на БЛС. Оказва се, по думите на д-р Маджаров, че ченгето щяло по, уговорка, да връща заплатата като дарение на БЛС! И така да е, легитимира ли се ченгето Жеко като представител на БЛС в Европа? Да! Ще го търпим ли? Не зная вие колеги, дали ще го търпите! Аз лично... НЕ! Агент Жеко международник!
И какъв е смисъла да се връща нещо? Агента Жеко e милионер отдавна, какво търси в БЛС? Легитимация. А Д-р Маджаров е в ролята на Грозев преди 3 години, изпълняваме поетите ангажименти да ни изберат - 5100 лева заплата, нали не сте забравили?
Питах в разговора си с д-р Маджаров: Вие знаете ли какво е свободен човек? Не можа да ми отговори! Ченгето Жеко, вън от БЛС, а д-р Маджаров да стане свободен човек. Пожелавам му!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up