Вторник, Юли 14, 2020

georgi deyanovД-р Георги Деянов бе назначен за Директор на Фонда за лечение на деца след оставката на предишния д-р Мариета Райкова. Тя бе освободена от здравния министър Кирил Ананиев по взаимно съгласие, след предварителни разговори, че желае да напусне по лични причини, обясниха от МЗ. "Сливането на Фонда за лечение на деца със Здравната каса не е причина да се оттегля от поста директор на Фонда за лечение на деца", каза пред "Хоризонт" д-р Мариета Райкова.
Д-р Деянов е работил като главен експерт в Център „Фонд за лечение на деца" до май миналата година. Преди това е работил в Агенцията по трансплантация.

Той ще е петият началник на фонда за две години. Серията от смяна на директори започна през 2016 г. от поста бе отстранен Павел Александров. След него няма началник, който да е останал за повече от няколко месеца. ЦФЛД продължава своята дейност и организация на работа, като следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август. Родителите да бъдат спокойни, смяната на директор не може да засегне директно децата, нуждаещи се от финансиране, обяви Пенка Георгиева от пациентски организации "Заедно с теб" и член на съвета. Последните дни дни започна ново напрежение около фонда заради нереализираната обществена поръчка за медицински изделия.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up