Понеделник, Януари 27, 2020

4-ри села в Пернишко са с влошено качество на водата. Установено е наличието на вредни бактерии във водата, която тече от обществени чешми. Това съобщиха от регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в трънските села Дълга лука и Стайчовци и в радомирското село Червена могила. Пробите са взети в периода от 27 май до 9 юни, а чешмите с отклонения от нормите са обществени. При изследването на водата в Дълга лука е открито и наличието на ентерококи.

Колиформи и Клостридиум перфрингенс пък е имало в пробите, взети от чешмата с минерална вода в радомирското село Долни Раковец.

Експертите на РЗИ са връчили на „ВиК“-Прник и на кмета на с. Долни Раковец предписание за провеждане на задълбителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Градоначалниците на Трън и Радомир са били задължени да поставят информационни табели на обществените чешми, че водата е замърсена и не е годна за употреба.

В трънското село Забел продължава да се доставя бутилирана вода за питейни нужди, след като през 2017 г. бе установено наличие на повишена алфаактивност.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up