Неделя, Август 25, 2019

В Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна (РИОСВ-Варна) постъва сигнал по електронната поща за изхвърлени биологични отпадъци (епруветки с кръвни проби) в близост до пътен възел Девня.

Десетки епруветки с кръв с неясен произход са намерени захвърлени близо до пътния възел на магистрала „Хемус“ в района на Девня.

Експерти от екоинспекцията организират незабавна съвместна проверка с екипи на община Девня и Регионална здравна инспекция- Варна (РЗИ - Варна). При инспекцията на терен се установява замърсяване в храстовата растителност с изхвърлени епруветки (вакутейнери) за биохимия.

Към момента не е ясен извършителят на деянието, но при първоначалния оглед става ясно, че епруветките са били на мястото от много време, тъй като етикетите им не се четат и са унищожени от дъжда.

Дадени са предписания на кмета на община Девня за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо документ по Закона за управление на отпадъците, съобщават от пресцентъра на РИОСВ-Варна.

Снимка: Община Девня

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up