Четвъртък, Юли 09, 2020
Потвърдиха първи случай на коронавирус в Румъния

Румъния потвърди първи случай на коронавирус, предаде агенция Ройтерс. Вчера беше потвърден и първия случай в Северна Македония. Пациенти са диагностицирани също в Дания, Хърватия и Естония. Бразилия също потвърди първият случай в Латинска Америка.


"Сега ще видим как се държи този вирус в тропическа страна в средата на лятото, какъв ще бъде моделът му на поведение", заяви министърът на здравеопазването на Бразилия Луис Анрике Мандета на пресконференция.
Световен мащаб заразените са над 80 хиляди. Случаите в Италия надхвърлиха 400, междувременно Атилио Фонтана , президент на регион Ломбардия, премина в самоизолация, след като един от служителите му бе тестван положително.
Седем нови случая бяха открити в Германия в три области, което доведе до общо 21 в държавата.
Два случая на мъж, за когото се съобщава, че е над 40-те и страда от хронично заболяване и жена му, която е учителка в детската градина. Министър на здравеопазването Карл-Йозеф Ломан каза, че на децата от заведението е наредено да останат у дома. Смята се, че двойката е имала широки социални контакти през последните две седмици.

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up