Сряда, Септември 30, 2020
Пуснаха бързи тестове за коронавирус

Британската компания Prestige Diagnostics UK вече предлагат нови 2019 –nCoV IgG/IgM бърз тест и ELISA анализ, осигуряващи висока точност и бързи резултати.
2019-nCoV IgG/IgM е бърз тест, който е изготвен на база анти-човешки IgG, анти-човешки IgМ, 2019-nCoV IgG/IgM антиген и кози анти-миши G нанесени върху мембрана на бързия тест за 2019-nCoV IgG/IgM. Тестът може да се извърши практически навсякъде при стайна температура с капка кръв, взета след убождане на пръст(подобно на изследване за кръвна захар). Резултатът се отчита след 10 минути, по начин наподобяващ тестоветет за бременност. Тестовете дават под 1% фалшиво отрицателни резултати, а достоверността е съпоставима с тази на провежданите до момента PCR тестове.

COVID-19 ELISA е ензимно-свързан имуносорбентен анализ за качествено определяне на всички антитела на COVID-19 в човешки серум или плазма. Предназначен е за скрининг на пациенти с показания за инфекция с коронавирус. Проба – серум или плазма. Само за in-vitro диагностика.
Използването на тестовете е одобрено от регулаторните органи в ЕС и е включено в препоръчаните от световната здравна организация. Цената е десет пъти по-ниска от тази на тестовете за PCR.
Тестовете са достъпни и на Българския пазар и могат да бъдат закупени от всяко лечебно заведение в страната директно от производителя.

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  MARIA · преди 6 месеца
  BUNA ZIUA ....DAR CU UN MEDIC DE FAMILIE MA POATE AJUTA CINEVA,,,,BALCIK,VARNA,DOBRICI....MULTUMESC
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Андрей · преди 6 месеца
  Хора, хайде стига с тая паника и бързане „да се уредите“ с тестове. Няма как да си закупите тест от Англия в България. Важното е да има тестове по организиран ред и да се провери дали и как работят (ако става въпрос за тестове с антитела, те не са точни, защото антитела организмът произвежда чак на 10-ия ден от инфекцията).
  • Публикуването на коментара е спряно.
   Пенчо · преди 6 месеца
   Зависи за какво се използват тестовете. Човек може да е изкарал SARS CoV 2 или близкородствен и дори да не е разбрал и да трепери в къщи, че може да го прихване. А така ще знае има ли антитела или да разчита само на комплемента.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Златко · преди 6 месеца
  Здравейте, да има тестове на тази английска компания, представител е старозагорска фирма блес медикъл
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Пацо · преди 6 месеца
  Вече продават подобни тестове които стават за 15 минути. Но ги продават само по кутии по 20бр. - към 960лв. е кутията тоест идва по 48лв. бройката. Гледах, че в Ангия ги продават дори бях поръчал,но отказах поръчката понеже мислех, че 20лири е цялата кутия а то било бройката 400лири цялата кутия.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Без паника · преди 6 месеца
  Наличието на антитела срещу определен вирус е показател за това, че имунната система вече си е свършила работата. Т.е. теста е безсмислен. "Лечение" на здрави хора с вече изградени антитела е погрешна, но много доходоносна практика.
  • Публикуването на коментара е спряно.
   Някой · преди 6 месеца
   Не сте прав. Работил съм една година в лаборатория за правене на бързи тестове за спин. Тези тестове работят също като засичат антителата на човешкия организам срещу ХИВ вируса. Това, че човешкото тяло произвежда антитела срещи ХИВ, Корона вирус или друг вирус въобще не означава, че "имунната система вече си е свършила работата". Няма човек който само със силите на собствената си имунна система да се излекувал от ХИВ, въпреки че тялото му произвежда антитела
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Заинтересован · преди 6 месеца
  Има ли го теста наличен вече в България и от къде можем да си го закупим, благодаря!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Икк · преди 6 месеца
  Някой има ли информация дали тестовете са достъпни в аптеките?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Rosica Makneva · преди 6 месеца
  otkude moje da se kupi burz test v Bulgaria?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Илиева · преди 6 месеца
  Има ли бърз тест в България
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up