Сряда, Септември 30, 2020
Властта изтрещя. Обявиха национална грипна епидемия

За втори път тази зима се обявява грипна епидемия, този път със заповед на здравния министър за цялата страна. Считано от утре, 6 март до 11 март (сряда)
През това време всички училища ще останат затворени. Забележете обаче, че детските градини остават отворени. Също така не се прекратяват учебните занятия в университетите, нито спортните и културни мероприятия.

Според информацията от сайта на МЗ, „Епидемията се обявява „във връзка с регистрирания към момента нов епидемичен подем на заболявания от грип и остри респиратонрни заболявания, вкл. и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръка на Националния оперативен щаб“.
В заповедта на Ананиев не се посочват никакви данни за епидемичната обстановка в страната, които да налагат обявяването на национална епидемия.
Прието е, че за да се обяви грипна епидемия е необходимо  заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в национален мащаб достигне в даден момент до 200 заболели на 10 000 души население, което значи.


Регистрираните случаи на грип тип А за последната седмица е 0(нула), а за грип тип Б – 24(двадесет и четири). Няма регистриран нито един случай на COVID-19.
Както се вижда броят на лабораторно доказаните заболявания от грип и остри респираторни заболявания не само не е достигнал 200 на 10 000 население, но даже не стига 200 на 7 милиона население. Броят на доказаните с лабораторни изследвания случаи за целия есенно-зимен период от 1-ви септември до днес е 550.
На какви данни се основава решението на Ананиев, да обяви епидемия? Разполага ли МЗ с други епидемиологични данни, различни от официално публикуваните?
Това злоупотреба с власт ли е или някой изтрещя, докато безуспешно търси коронавируса? Дали пък не ставаме свидетели на първото в света профилактично обявяване на епидемия?

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 5 месеца
    Нощ ни манипулират и плашат с полуистини и лъжи,няма епидемия по никакви критерии,а те ни плашат с Пик в най близко време
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 5 месеца
    Считамм, че НОЩ трябва да се закрие и нанегово място да влезнат епидемиолози и вирусолози, пулмолози, сърдечни лекаро и пр. а не хирурзи и генерали. Моите уважения към генерал Мутавчийски, но той е непоследователен в действията си. И после, не мога да разбара, как един умен човек може да слуша един пожарникар?
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up