Неделя, Ноември 29, 2020
Австрийците с маски, докато пазаруват. Маските се  предоставят от магазините

Австрийците ще трябва да носят маски за лице, докато пазаруват, обяви правителството в понеделник, въвеждайки още една трудна мярка за забавяне на разпространението на новия коронавирус.

Австрия е една от европейските държави, предприемащи най-ранните и най-строги стъпки срещу коронавирусната болест Covid-19.

 

След като търговските вериги на супермаркетите получат маските, всеки пазаруващ ще получи защитната екипировка при влизане в магазините, каза на пресконференция канцлерът Себастиан Курц.

Курц призна, че подобна защитна екипировка изглежда, като странен азиатски обичай.

"Това не е част от нашата култура, но е необходимо да предприемем тази стъпка за по-нататъшно намаляване на предаването", каза той.

Правителството предупреди, че маските не защитават носителите, а имат за цел да предотвратят разпространението на инфекциозни капки при кашлица.

Броят на случаите с коронавирусна болест Covid-19 се повиши над 9 000 в понеделник, докато броят на умрелите надмина 100, според здравното министерство.

Ежедневното нарастване на новите инфекции е спаднало до средно 11 на сто през последните четири дни, много под максималния процент от 40 на сто.

В допълнение към маските за лице, правителството работи върху приложението за мобилен телефон, което предупреждава потребителите, когато някой от контактите им е заразен.

Курц не уточни дали в момента доброволното приложение ще стане задължително и дали правителството има намерение да използва данните.
Източник: dpa-international.com

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up