Неделя, Ноември 29, 2020
Израелската държава закупи маски за всички граждани

Израелската разузнавателна агенция Мосад закупи 10 милиона хирургически маски, 25 000 респираторни маски N95, 27 вентилатори и 20 000 тестови комплекта, за да помогне в борбата на страната с пандемията на коронавирус.

Медицинското оборудване, включващо и 700 гащеризона за линейки, пристигна в Израел в понеделник под ръководството на директор на Мосад Йоси Коен, съобщава The Jerusalem Post.

 

Премиерът Бенямин Нетаняху - който в понеделник влезе в самокарантина, след като неговият асистент е дал положителен тест за COVID-19 - обяви миналата седмица, че Коен ще отговаря за осигуряване на доставките от чужбина.

Преди две седмици той получи 100 000 комплекта за тестване за коронавирус, а 4 милиона допълнителни теста са на път, според информационния бюлетин, който съобщава, че комплектите са закупени от страни, които нямат дипломатически връзки с Израел.
Най-малко 160 допълнителни респиратора ще пристигнат в Израел в сряда, съобщава Times of Israel.

Към понеделник има 4347 потвърдени случая на коронавирус в Израел, където 15 души са починали от болестта.

Миналата седмица на всички израелци беше заповядано да останат в домовете си, освен ако не ходят на работа, за закупуване на хранителни стоки и лекарства или кратки разходки.

Източник: New York Post

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up