Четвъртък, Юли 09, 2020
Германия ще издава сертификат за имунитет на пациенти, преболедували Covid-19

Германските изследователи планират да въведат „сертификат за имунитет“ за хора, преболедували коронавируса, за да улеснят по-бърз преход към нормален живот след карантината.
Установяването на антителата при теста показва, че хората са прекарали инфекция с коронавирус, излекували са се и са готови да влязат отново в обществото и работния процес. Изследователите планират да тестват наведнъж по 100 000 души, издавайки документ на тези, които са вече имат имунитет.

Те ще използват информацията и за да определят как и кога да прекратят блокирането на цели региони, включително отваряне на училища и разрешаване на масови събирания.
Сертификатите за имунитет са част от изследователски проект, който се провежда в Центъра за изследване на инфекцията в Хелмхолц в Брауншвайг през следващите седмици, като ще се направят кръвни изследвания за търсене на антитела, срещу новия коронавирус сред широк кръг хора, съобщава германското списание Der Spiegel.
„Хората, които имат имунитет могат да получат сертификат за ваксинация, който ще им позволи да бъдат освободени от всякакви (свързани с блокирането) ограничения за тяхната работа“, казва Джерард Крауз, епидемиологът, ръководещ проекта.
Тестът ще даде на изследователите по-добра представа за това колко хора са се заразили с вируса, тъй като има индикации в Германия и другаде, че големи части от населението може да са се заразили, без да знаят.

Новият тест, който се използва е подобрение на съществуващите кръвни тестове, които показат степен на имунитет към коронавирусите, но не конкретно към COVID-19.
Проектът тепърва ще получи окончателно одобрение, но се очаква да стартира през април, като първите резултати ще са готови до края на месеца.
Въпреки, че е на пето място в света по брой заразени с COVID-19, Германия има една от най-ниските нива на смъртност, което поне отчасти се дължи на политиката на правителството за тестване на гражданите.
Благодарение на това Германия може да си позволи да приема за лечение пациенти от Източна Франция и Ломбардия в Северна Италия.
Начинът, по-който правителството се справя с пандемията от коронавирус, доведе до повишаване на публичната подкрепа за канцлера Ангела Меркел, която от началото на епидемията започна да се увеличава. В неделя рейтингите на одобрението й бяха между 32 и 35 процента - увеличение от шест до седем процента спрямо рейтингите преди на пандемията.
Източник: telegraph.co.uk

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up