Вторник, Август 04, 2020
КПП-тата само тормозят хората

Над 200 контролно пропусквателни пункта са разкрити в цялата страна с цел да препятства свободното движение на хора в и извън областните градове на страната.
КПП-тата не спират движението, а само го забавят. Всеки може да си попълни декларация и да посочи основателни причини, за да пътува извън областния град или да се прибере. Тези обстоятелства нито могат да бъдат проверени на място, нито проследени в последствие.

При условие, че хотелите, ресторантите и курортите са затворени, къде би могъл да отиде човек, освен при свои близки или в къща/имот, намиращ се извън града, в който живее?
Какво лошо има в това, човек да отиде да занесе храна на възрастни роднини или да прекара няколко дни в къща/вила, намираща се извън града? Това не само не би попречило, а даже е в подкрепа на политиката на социална изолация!
Спирането на движението извън градовете би имало смисъл, ако епидемията е локализирана. Например, ако имаше заразени само във Видин, е логично да се ограничи движението от и в града, с цел да се предотврати разпространението в другите частни на страната. Само, че случаят не е такъв и заразени в коронавирус има в цялата страна.

КПП-тата се намират само в областните градове, а хората, които живеят в останалите градове и села могат да пътуват до други такива места без ограничения. Така например, ако живееш в Самоков няма проблем да отидеш до Казанлък, Асеновград, Дупница или Рилския манастир без да ти е необходима декларация и без да минаваш през КПП. Ако обаче искаш да отидеш от София или Перник до което и да е тези места трябва да попълниш декларация, в която да пишеш, че си по работа или помагаш на близък. Няма научни доказателства, че коронавирусът да се разпространява само между жители на областни гардове или че пита къде живееш, преди да се настани в носоглътката ти. Единственото обяснение защо няма КПП-та в другите градове е, че толкова е капацитета на МВР-то.
КПП-тата са напълно безсмислен разход на време нерви и пари. Кипи безсмислен труд за няколко хиляди полицаи. Печатят се стотици хиляди тъпи декларации, които никой, никога няма да прочете. Хиляди автомобили чакат на опашка с часове и горят залудо бензин. Тези, които пътуват, за да отидат на работа, губят във висене по няколко часа на ден всеки ден.
Всичко това без никакъв, ама абсолютно никаква полза от епидемиологична гледна точка. Само тормоз и за полицаите и за пътуващите.
Д-р Стойчо Кацаров

Как оценявате последните мерки на Правителството за борба с коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 2 месеца
  Циркът с фалшивата "пандемия" е само началото и претекст за бъдеща ваксинация с цел тотален контрол. Човечеството е на път да бъде ограничено, маркирано, следено и убивано като добитък. Вирусът е удобния невидим обществен враг номер 1 за да може всичко това да бъде реализирано. Това трябва да е вече ясно на всеки у който има останал поне малко ум и разум. Човечеството е атакувано от евгеничен политически, финансов и медицински елит и за съжаление подпомаган волно или неволно от приведеното в режим на страх население от послушни и щедро финансирани медии и допълнително обработвано в тази посока от зависими политици и корумпирани лекари. Събудете се докато е време, особено хората от лекарската и правната гилдия. Върху вашият критичен разум, съвест и човечност, сега лежат съдбите на милиони хора. Не се поддавайте на манипулации и стремежа на шепа хора с безумията си да диктуват ситуацията. Веригата е дълга и води до върховете на глобални организации и компании иначе ползващи се с авторитет изграждан през годините чрез медийни манипулации на общественото мнение. Организирайте се, вдигнете тревога, споделяйте и разкривайте тази отвратителна манипулация. Ако не за вас, то за нашите деца и тяхното бъдеще, за тяхното здраве и щастие. Бъдете бдителни защото волните и неволните участници в тази чудовищна манипулация са на местата където се взимат решения и които използват отново волно или неволно, авторитета си и този на институцията която представляват за да придвижват този глобален план за трансформация на човечеството и планетата. Изправени сме пред чудовища с огромна политическа, икономическа и може би на първо място психологическа власт върху хората.
  Бог да ви е на помощ!

  https://www.youtube.com/watch?v=wQSYdAX_9JY
  https://www.youtube.com/watch?v=o7A_cMpKm6w&list=PLCIDJPHqrfbigMz1Qj2tG4GaRki_ccdxn&index=19&t=844s
  https://www.youtube.com/watch?v=Kji5d3MOrQM&fbclid=IwAR1ePGt95nJkunu-xWEFqvIk4OdIQeji0Ac6rPY4sDXsDv7PBQlP-k7cdSI
  https://www.youtube.com/watch?v=c4Aps2NPe54&list=PLCIDJPHqrfbigMz1Qj2tG4GaRki_ccdxn&index=2&t=0s
 • Публикуването на коментара е спряно.
  гост · преди 3 месеца
  КПП място за хаус, управленска немощ, икономическа и правна демонстрация на власта на геноцита към неорганизирания народ
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Ххх · преди 3 месеца
  Каквото нареди Херо Мустафа това ще бъде. Мъж представен като жена. Чисто мъжка физиономия.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 3 месеца
  Побъркаха народа! Всеки човек има правото свободно да се придвижва.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Макси · преди 3 месеца
  :DСлед такава статия съвсем очакван резултат от анкетата☺
 • Публикуването на коментара е спряно.
  И · преди 3 месеца
  Написалият статията лекар е абсолютно прав, но за съжаление решенията се вземат от други.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 3 месеца
  КПП-тата нарушават Всеобщата декларация за правата на човека

  (член 13) -
  1. Всеки човек има право свободно да се придвижва и да избира своето местожителство в пределите на всяка държава.
  2. Всеки човек има право да напусне всяка страна, включително и своята, и да се връща в страната си.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ...... · преди 3 месеца
  Побъркаха се хората!!!...защо при други по сериозни заболявания в минали години нямаше подобен тормоз за всички???
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up