Събота, Май 30, 2020
СЗО призова Мадагаскар да провери научно билката, която лекувала от Covid-19

Световната здравна организация (СЗО) призова Мадагаскар да провери научно дали билката, препоръчвана от президента Андри Раджоелина, наистина лекува Covid-19, съобщи ДПА.

 

"Предложихме да подкрепим разработването на изследване, което да провери продукта" - каза директорът на СЗО за Африка Матшидисо Моети. Той добави, че от организацията са се срещнали с президента и здравния министър, за да обсъдят при какви условия може да бъде изследвана ефикасността на продукта.

"Не отричаме продукта, но искаме да бъде изследван. Така че, когато ние (го направим широкодостъпен), това да е базирано на някакви доказателства" - каза той.

Билковият лек, наречен "Covid Organics", произвеждано от Малгашкия институт по приложни изследвания, се прави от пелин, отглеждан на острова. Въпреки че няма научни доказателства, Раджоелина го хвали, че вече е излекувало някои негови сънародници от Covid-19.

Дори беше въведено изискване децата, които се връщат на училище, да го пият.

"Растението засилва имунитета и предпазва от много вируси и треска, особено от белодробни болести" - каза Раджоелина.

Директорът на института Шарл Андрианджара казва само, че лекът е профилактичен. Той се раздава безплатно на уязвими хора. Може и да бъде купен.

В началото на май президентът на Танзания Джон Магуфули заяви, че е поръчал доставка на "Covid Organics."

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up