Събота, Януари 23, 2021
През последните 24 часа са заразени 9 медицински лица, от които 7 работят в едно и също отделение

"При медицински персонал  има общо 9 нови случая - двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари, като разпределението е една медицинска сестра в столично лечебно заведение и 8 от случаите на медицинския персонал е в Сливен. Тези случаи в Сливен

като че ли идват да потвърдят наблюдаваните до момента изводи за разпространението на коронавируса.7 от колегите работят в едно и също отделение на болница, която не приема пациенти с Covid-19", заяви Димов и допълни:.
"В Сливен е затворено въпросното отделение, откъдето са колегите. Ще се изследват контактните лица, ще бъдат установени и всички пациенти, които са преминали през това отделение в рамките на предходния месец".
Общият брой на новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие са 22. Броят на лабораторно потвърдените случаи достигна 2560. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. Изследваните проби за последните 24 часа са 1347, допълни той.
Активност е забелязана в 6 области – София, където всички 6 новоконстатирани случаи са амбулаторни, Сливен – 9 нови случая, Ямбол -4, Видин -1, Пазарджик и Перник също по един.
Констатираните случаи за деня са 13 жени и 9 мъже, като в тази бройка са включени и две деца.
Двама души са починали през изминалото денонощие.
- Мъж на 77 години в столичната болница  "Света Анна" - лекар от Видин, с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония.
- Жена на 67 години, в Пловдив, с хронично обструктивна белодробна болест и исхемична болест на сърцето.
До момента починалите са 146, като средната възраст е 68,7 години.
Излекувани нови - 83, с което бройката достигна 1206 излекувани. Най-много са те в София. Следват Благоевград, Перник, Пловдив, Сливен, Пазарджик, Ямбол и Ловеч.
Настанени в болница - 132-ма, само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.
По света са регистрирани нови 115 981 случая за изминалото денонощие.
САЩ и Бразилия продължават да са водещи. САЩ все още са с най-големия брой потвърдени случаи- малко 1 800 000, но всъщност са на второ място по брой новорегистрирани случаи на дневна база – приблизително 22 000.
В Бразилия са над 27 000 случая.
Следват Русия с приблизително 8800 и Великобритания с 1600.
В Беларус има 852 нови случая за денонощие, в Швеция 775, в Дания – 35.
Швеция за денонощието са починали 65 души, а в Дания 4, допълни Димов.

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?

 

Log in or Sign up