Понеделник, Август 10, 2020
Доц. Ангел Кунчев: Нещо става с този вирус

„Нещо става с този вирус. В специализираните издания се описват хора, които са много ефективни разпръсквачи на вируса, а има и доказано положителни хора, които със седмици не го предават на никого. Когато такъв супер разпръсквач попадне в дадена среда, се получават тези

епидемични взривове. Вирусът намалява своята инфекциозност. Все по-често намираме положителни, а не толкова хора с клиника, още по-малко хора с тежка клиника. Това е добре, но пречи за предприемането на мерките, защото прикрива разпространението“. Това каза пред БНР държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод завишения брой регистрирани болни от Covid-19.

Той отново подчерта, че от броя на новозаразените лица зависят решенията, които ще вземем.

„Имаме предимство, ако съсредоточим усилията в тези 5-6 най-активни огнища, да се справим по-бързо“.

По думите му се прави всичко възможно да не се предприемат крайни мерки в селищата - огнища, но ако се наложи, може и да се стигне и до такива. Няма да има пълно спиране на движението в шуменското село Изгрев, но всичко зависи и от реакцията на хората.

„Някакъв вид присъствие и КПП ще има, но ще пропускаме всички с основателна причина, няма да има пълно спиране на движението. Зависи и от поведението на хората и тяхното разбиране... Контролни мерки, контролни, но ако няма елементарно съзнание, че трябва да предпазиш себе си и близките си, по-сериозните мерки няма как да се приложат“.

В предаването „Преди всички“ доц. Кунчев съобщи, че в Сърбия, в Северна Македония, в Турция също има завишение на броя на регистрираните случаи.

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Siniqt ricar - Wien · преди 1 месеца
  Махайте се вече с тоя шибан вирус бе лъжци ! Аман казах вече от вас !
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Замислен · преди 1 месеца
  Чеки малко!
  Как точно се,, справяме"
  С какво ги лекувате ако не е тайна ?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  гост · преди 2 месеца
  Забелязяхте ли кои райони са със завишени болни -това са районите с предимно мюсюлманска религия и след Байряма -някои може да са ходили и до Турция пламнаха т.нар клъстери -но поради политически причини никой не го анализира по този начин .Дори и специалистите са по склонни да гледат изумено отколкото да засегнат ДПС
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up