Неделя, Ноември 29, 2020
Виждаме твърде много хора с непокрити лица

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюзъм обяви в четвъртък, че хората трябва да носят маски за лице в закрити обществени пространства, съобщава webmd.com.

Маските трябва да се носят в здравните заведения, обществения транспорт, местата, където се приготвя или продава храна, паркинги, коридори и офис сгради - дори ако само един човек е вътре в сградата. Хората трябва да носят маски и на открито, ако не може да се осигури достатъчна дистанция между тях.

 „Най-просто казано, виждаме твърде много хора с непокрити лица - излагайки на риск реалния напредък, който сме постигнали в борбата с болестта“, казва Нюзъм. „Стратегията на Калифорния да рестартира икономиката и да върне хората на работа ще бъде успешна само ако хората действат безопасно и спазват здравните препоръки. Това означава да носите покритие за лице, да миете ръцете си и да практикувате физическо дистанциране."

Носенето на маски бе препоръчано за цялата страна, но всеки щат, окръг или град сам решаа как точно да прилага правилото.
Изключения се предоставят на деца до 2-годишна възраст, както и на хора, които се хранят в ресторанти или спортуват навън. Хората не трябва да носят маска, ако това е здравословен проблем или общуват с човек, който е глух и трябва да вижда устата по време на разговора.

Здравните служители в щата смятат, че асимптомните заразоносители често допринасят за предаване на инфекцията в общността.
„Използването на покрития за лице от всеки може да ограничи отделянето на заразени капчици при говорене, кашляне и / или кихане, както и да засили ефекта от физическото разстояние”.
Нюзъм беше първият губернатор в САЩ, издал заповед за пълна блокада и престой у дома. Оттогава той постепенно възобновява икономиката на Калифорния, където са регистрирани почти 138 000 заразени и повече от 4 700 смъртни случая.
В България маските са задължителни в обществения транспорт и здравните заведения. В закрити помещения носенето на маски е препоръчително. Потвърдени са общо 3755 случая на новия коронавирус, а починалите са 193.

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up