Неделя, Септември 27, 2020
Кметът на Благоевград ще сезира прокуратурата за престъпна умишленост при обяването на огнище на Covid-19

Кметът на Благоевград ще сезира Районната прокуратура заради обявеното огнище на коронавирус в общинската администрация. Пробите, взети от екипи на Районната здравна инспекция, установиха още седем заразени с Covid-19, освен главния архитект. По настояване на кмета повторното изследване, направено от частна лаборатория, показва отрицателни резултати на всички.

 

Над 130 служители в Общината бяха изследвани от Районната здравна инспекция с PCR тестове, след като главният архитект беше настанен в интензивното отделение с коронавирус. Пробите на седем от тях се оказаха положителни.

За тях кметът Румен Томов е поискал независимо повторно изследване, което не е потвърдило заразата. Мотивите:

“Тъй като още в началото в мен имаше съмнение, Община Благоевград предприе успоредно изследване на всички хора, които са с положителен резултат. Всички проби са с отрицателен резултат“.

Според Томов има престъпна умишленост в обявяването на общината като огнище на Covid-19. Затова той ще сезира прокуратурата:

“Това ме навежда на мисълта, че определени хора, водейки се от личните си интереси, подложиха стотици хора на изпитание. Най-отговорно ви заявявам, че ще бъде сезиран районният прокурор на Благоевград, за да предприемат нужните действия за разследване за цялата тази ситуация, в която сме“.

Още 110 служители на общинска администрация са изследвани повторно днес от частната лаборатория. Сградата на Общината остава затворена до сряда.

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Проф.В.Борисов · преди 3 месеца
    Този казус заслужава внимание на най-високо ниво - Парламент, Премиер... Вече назря моментът всеки казус за т.нар Корона вирус да се съобщава само след ДВЕ НЕЗАВИСИМИ една от друга лаборатории. Би било удачно (подобно на казус в една друга страна) да се изпратят фиктивни материали на работещите лаборатории, за да се ВЕРИФИЦИРАТ техните дейности и да се види колко от тях ще дадат "положителни" резултати... В медицината изобщо и отдавна съществува проблем хипердиагностика, който не трябва да се забравя и подценява.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Александьр Г.Дренски · преди 3 месеца
    Отврат...Поредният...
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up