Събота, Септември 26, 2020
Близо 50 заразени с коронавирус в русенския дом за възрастни „Възраждане“

49 са вече възрастните хора от дом „Възраждане“ в Русе, които са с положителен тест за корона вирус. Заради големия брой заразени се налага преструктуриране на легловата база.Новорегистрираните случаи на заразени с корона вирус в старческия дом „Възраждане“ са 26, но 21 от тях са без оплаквания. Това е причината те да са преместени в общинска вила в лесопарка „Липник“. За тях ще бъде осигурена храна и медицински грижи.

 

„Освобождаваме в момента четвъртия етаж на дома, дезинфекцираме, правим всичко необходимо, за да може, ако се наложи да карантинираме хора, които нямат симптоми да го направим на четвъртия етаж“, каза зам.-кметът Енчо Енчев и поясни, че общината има готовност за още сгради, в които да се настаняват хора с вирус, но без оплаквания.

От началото на седмицата до вчера са взети проби за 123 PCR-теста на хора от дом „Възраждане“, а обявените 26 положителни резултата са от първите изпратени 48 проби. Това означава, че вероятността за нови положителни е голяма.

На този етап само четирима от възрастните хора имат нужда от болнично лечение, но от съображения за тяхната сигурност други 18 с леки симптоми са настанени в болници също.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up