Неделя, Септември 27, 2020
Как работи Координационният център за COVID-19

От началото на септември отвори Координационният център за Covid-19 в София. Центърът се намира в Инфекциозна болница в столицата и има за цел да насочва пациентите, които се съмняват за коронавирус, към конкретна болница или домашно лечение. 135 са пациентите, които са постъпили в Координационния център за последните две седмици, 23-ма са с COVID-19 от 108 изследвани.

Работи 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието. "Редно е първоначалният преглед да бъде от личния лекар, Спешна помощ", каза д-р Гайтаневска - началник отдел "Епидемиология и контрол на заразните болести" към РЗИ-София пред БНТ

В Центъра се осъществява прецизен вторичен преглед, събира информация за състоянието на легловата заетост в лечебните заведения, за да се спести разкарването на пациентите в търсене на такива.

Подробности може да видите във видеото

 

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 11 дни
    А защо първияпреглед да е от личния лекар щом има център който получава възнаграждение точно за това
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 11 дни
    Още една напълно ненужна структура. Спешна помощ не го кара в болницата, а в координационния център. Втори преглед и тогава в болницата. За 2о дни 24 часа на ден 23 болни с Ковид. По 1 на ден! Другите 100 са минали оттам, белким се заразят и те.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up