Петък, Януари 22, 2021
Доц. Мангъров: Учениците могат да получат тежки психотравми

"Това, което се случва в училищата в момента се налага от същите хора, които през месец март затвориха страната, паркове, градини, Витоша, наложиха КПП-та. Чакаха по Великден, Гергьовден да дойдат чували с трупове. Сега същите тези хора, правят същото, но на децата в училищата. Пак се чака дали като тръгнат на училище ще се отвори небето, ще паднат трупове", каза доцент Мангъров в предаването "Честно казано" с водещ Люба Кулезич по телевизия Евроком.

"Ако сега в момента не се наложат тези мерки, които според мен са безсмислени, все едно ще признаят, че не е имало полза и от мерките през март и април", коментира Мангъров.
Децата са си деца. Те няма да протестират, защото ще ги изключат, но при всяка възможност те ще свалят маските и ще ги слагат само като видят учителите. Проблемът е, че на малките деца могат да бъдат наложени тежки психотравми.
Бих подкрепил маските, ако имаше смисъл. Аз никога не съм носил маска в отделението, а съм работил с болни с всякакви инфекции. Полза има от миенето на ръце, но не и от носенето на ръкавици.

Слава Богу рестрикциите през пролетта продължиха кратко. През лятото ние си карахме лежерно, по шведския модел.
Медицината е наука на доказателствата. Какво по-голямо доказателство от това, че масовите протести не доведоха до увеличени на заразените и болните.
Всичко, което казвам не са празни приказки и изсмукани от пръстите твърденията, това работя от 38 години. Това ми е работата от край време. Правя това, което смятам за правилно.
Днес виждаме проблеми в страните, които се „изолираха“ и „маскираха“. Всички те чакат втора вълна, докато в Швеция броят на заразените в момента е най-малка.
Цялото интервю във видеото:

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?

Log in or Sign up