Неделя, Ноември 29, 2020
Доц. Кунчев: Ако случаите на COVID продължат да нарастват, може да се въведат допълнителни мерки

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени допълнителни мерки. Това каза пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Разбира се, някакви допълнителни ограничения, ако продължава този темп на нарастване, трябва да се обсъдят и да бъдат въвеждани, но веднага искам да успокоя, че те в никакъв случай няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на големи селища“, уточни той.

 

Според главния държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев високият брой новозаразени (436) се дължи основно на вълната, която тръгна в Европа преди около 3 седмици.

„Очевидно става въпрос за така очакваната есенна, втора вълна. Друг е въпросът колко бързо ще се развие тя, колко ще бъде интензивна, така че да не допуснем здравната система да бъде до такава степен натоварена, че да не може да отговаря на търсенето на медицинска помощ“, каза доц. Кунчев.

Относно големия брой хоспитализирани пациенти доцент Кунчев каза, че към този момент няма опасност за здравната система, тъй като въпреки че в болница са общо 971 пациенти, са заети около 10-12% от определените за COVID-19 легла.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Човек без качества · преди 1 месеца
    Та те веднага забраниха без рецепти да се продават най елементарните лекарства забраниха ни да си помогнем сами защото нямаме здравеопазване и това право ни лошиха сами да се лекуваме с медикаменти който знаем, че работят изтеглиха от мрежата много добри лекарства който наистина действат ще говоря за гласуване какво трябва и какво не. Скапан монопол
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Ве · преди 1 месеца
    Има достатъчно аптеки в България
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up