Сряда, Февруари 19, 2020

В 11.00 часа на входа на морската градина днес бе открита изложбата на тема „Спорт, море и здраве“, с която започнаха мероприятията от петия фестивал „Море и здраве“.

Ускорен курс по ветроходство се проведе днес в две части от 10.00 и от 13.00 часа. Те са теоретична и практическа. Първата част се състоя в Музей за история на медицината, а втората с лодка "Хигия" на Морска гара.

14.00 часа в Първа аудитория на Медицинския университет се проведе научна конференция с пленарни доклади за резултати от научни изследвания на преподаватели и студенти на тема връзката между спорт, море и здраве.

Програмата продължава и в събота, 18 май. Тогава предстоят щафетни игри, спа терапия с морска вода и лечебна гимнастика на плажа в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена".

Тази година Медицинският университет във Варна получи признание от Европейската комисия, чрез отразяване на фестивала „Море и здраве“ като едно от международните събития, посветени на Европейския ден на морето. Фестивалът ще бъде включен и като част от мероприятията, посветени на Европейската седмица на Общественото здраве (Public Health Week 2019) на Европейската асоциация на общественото здраве.

Снимка: бнр

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up