Сряда, Октомври 21, 2020
Люлка за деца с увреждания се оказа опасна

Люлка за деца с увреждания, която беше монтирана в столичния парк "Света Троица" преди 3 месеца, се оказа опасна. Три месеца след поставянето ѝ, проверка, възложена от общината, констатира, че някои елементи не отговарят на изискванията. – съобщава БНТ
Люлката е в Столична община. Прибрахме я в "Илинден". Вчера те дойдоха, демонтираха я

и я прибрахме при тях, докато бетонът стегне и очакваме разрешение да дойдем да монтираме следващата люлка. – каза Анна Йончева, организатор на дарителска кампания за люлката. По думите ѝ всички документи и изисквания за поставянето на съоръжението са били спазени. 
Според каза Ивайло Сиркаров, управител на фирма за контрол на детски площадки
Тази люлка няма най-важният документ, а именно сертификат за продукта, тоест, че този продукт е произведен по абсолютно всички изисквания и от независима страна издаден документ, че той съответства на тези изисквания.
„Платформата е твърде тежка и между платформата и прилежащия терен при свободно падане се получаваше премазване дори не само на детско краче, но и на възрастен човек.
Отделно планките, които задържат платформата при затваряне, бяха надстърчащи с остри ръбове и са на тези места, където са лактите на децата.“ – каза още той
От дирекция „Зелена система", СО твърдят пред БНТ, че Съоръжението е имало всички необходими документи и затова е разрешен неговия строеж.
„Не цялото съоръжение, а елементи от него не съответстват, Свързахме се с фирма производител на съоръжения за игра, която да намери начин да подобри елементите, които не съответстват, така че тази везна да бъде интегрирана на всички детски площадки.“ – каза още Димитър Данчев, директор на дирекция „ Зелена система“.

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up